воскресенье, 23 февраля 2014 г.

Iaurt de migdale cu fructe uscate si zmeura

Este atat de simplu de preparat iaurtul din nuci! Nu necesita decat putina rabdare, iubire si un strop de curiozitate. Se prepara in blender, poate fi folosit alaturi de salata sau ca atare, ca desert.

Ingrediente – 2 portii

2 cesti migdale crude
2 cesti apa sau apa de la nuca de cocos (vezi aici de ce este recomandata)
o jumatate de lingurita de sare (de mare/ de himalaya/gema – rasnita)
o lingurita de praf probiotic (se gaseste in magazinele naturiste)
o lingura seminte [dovleac/floarea-soarelui] – optional
cateva smochine deshidratate si zmeura pentru ornat

Preparare

Lasati migdalele la inmuiat in apa timp de 10-12 ore, avand grija sa schimbati apa cel putin o data la 6 ore. Scurgeti si clatiti migdalele. Amestecati-le in blender cu cele doua cani de apa sau apa de nuca de cocos, adaugati sarea si praful probiotic pana obtineti o consistenta cremoasa. Puneti maestecul intr-un vas pentru iaurt sau un borcan pe care il acoperiti cu un tifon. Lasati amestecul sa stea intre 6 si 8 ore, la temperatura camerei. Adaugati semintele (noi am folosit de dovleac)
Ornati cu fructele uscate si zmeura.

Informatii nutritionale (per portie)

iaurt raw cu fructe uscate
Calorii ……………………………………………….  393
Grasimi…………………………………………….. 72 gr
Proteine …………………………………………… 33 gr
Sodiu ………………………………………………..1152 mg
Fibre ……………………………………………….. 21 gr

Комментариев нет:

Отправить комментарий